Tuomo Ruutu

Mitä vaaditaan nuorelta mieheltä, jotta hänestä tulisi huimaa suosiota saavuttanut huippuluokan jääkiekkoilija? Siihen voisi löytyä moniakin vastauksia tai reseptejä, mutta yhden varmasti pätevän sellaisen voisi antaa yksi suomalaisen jääkiekon kovimmista kasvateista, nimittäin vantaalainen Tuomo Ruutu.Tämä 32-vuotias sankari pelasi tämän kevään Leijonien MM-joukkueessa varakapteenina, ja hän olikin yksi eniten MM-mitaleja saalistanut pelaaja kyseisen joukkueen kokoonpanosta. Tuomo Ruutu on pelannut uransa aikana yhteensä 11 arvokisaa ja ansainnut 11 arvokisamitalia. Tshekkien maailmanmestaruuskisat olivat siten hänelle 12:nnet arvokisat.

Mistä on jääkiekkosankarit tehty?

Missä piilee tämän miehen menestyksen salaisuus? Tuomo Ruutu on lähtöisin perheestä, jossa harrastetaan urheilua. Myös hänen kaksi veljeään, Mikko ja Jarkko, pelaavat jääkiekkoa. Myös Jarkko Ruudulla on takanaan menestyksekäs ura NHL:ssä. Kannustus perheen taholta on ratkaisevan tärkeää lahjakkaidenkin nuorten urheilijoiden kohdalla.Jääkaukalossa vaaditaan pelaajalta myös kovia hermoja ja lujaa luonnetta. Ruutua kuitenkin luonnehditaan rennoksi kaveriksi, joka jaksaa aina hymyillä. Ehkä se onkin oikea yhdistelmä luonteenominaisuuksia, jotta kovassa lajissa pärjäisi pitkään. Muistettakoon, että pelaajana Ruutu on voimahyökkääjä, joka on tunnettu kovista taklauksistaan ja erinomaisesta rannelaukauksestaan.Tuomo Ruutu aloitti jääkiekkoilijan uransa Etelä-Vantaan Urheilijoissa, ja aikuisten sarjassa hän pelasi jo vuonna 1999 HIFK:n riveissä. Vuonna 2006 Ruutu pelasi ensimmäiset MM-kisansa, tuolloin 23-vuotiaana. Maineikasta uransa hän jatkaa tällä hetkellä NHL:ssä edustaen New Jersey Devilsiä.

Elämää kaukalon ulkopuolella

Tuomon ainoa lahjakkuus ei tosin ole urheilun saralla, vaan hän on myös musikaalisesti lahjakas mies, jolta luonnistuu mm. pianon ja saksofonin soittaminen. Vapaa-ajan mielipuuhiin kuuluvat myös saunominen sekä luonnollisesti perhe-elämä. Tuomo avioitui Emilia Holmin kanssa vuonna 2011 ja heillä on kaksi tytärtä. Jääkiekon ja vapaa-ajan lomassa Tuomo Ruutu on ehtinyt myös liikealalle, ja on perustanut Tuomo Ruutu Promotions -firman, jonka toimialana on mm. esitelmien, urheilukoulujen ja -leirien järjestämistä sekä erilaisten urheiluvälineiden jälleenmyyntiä.Tiivistettynä voisikin sanoa että Tuomo Ruutu on kivenkova urheilija jolla on oikea pelisilmä ja taklaustyyli kaukalossa mutta myös tarpeeksi mielenrauhaa pitääkseen hermonsa kurissa. Toki täytyy myös mainita, että fanimenestys on taattu siinä vaiheessa, kun kypärän alta paljastuu hymyilevä hurmaava nuori mies, ja tämän takia meidänkin fanisivustomme luotiin!