Tuomo Ruudun maajoukkueura

Leijonat pelasivat Tshekin MM-kisoissa vahvaa jääkiekkoa, eikä se ole ihme, kun kaukalossa oli hommansa hallitseva joukkue. Suomen vahvuutena olikin monta kokenutta nimeä, hyvä joukkuetyöskentely sekä kurinalaisuus.Kaukalossa on toimittava järkevästi; välillä on itse niskan päällä, välillä on vastustaja niskan päällä, mutta ikinä ei voi jäädä odottamaan mitä vastustaja tekee, vaan on toimittava itse. Näin tuumaili asiaa yksi Leijonien konkareista, varakapteenina MM-joukkueessa pelannut Tuomo Ruutu. Ruutu olikin voittanut mitalin jokaisessa aikaisemmassa aikuisten arvokisassa, missä hän on ollut mukana.

Mitaleja toisensa perään

Tuomo Ruudun MM-kisaura alkoi vuonna 2000 alle 18-vuotiaiden sarjassa, jossa hän voitti kultaa. Vuosina 2001-2003 Ruutu edusti alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkuetta, saaliiksi näiltä kausilta kertyi yksi hopea ja yksi pronssi. A-maajoukkueessa Ruutu oli ensimmäistä kertaa mukana kaudella 2004, ja ensimmäinen maajoukkuemaali tuli Toronton maailmancup-finaaleissa Kanadaa vastaan. Suomella ei kuitenkaan ollut riittäviä aineksia totaaliseen menestykseen, ja loppulukemiksi jäi 3-2 Kanadan hyväksi.Seuraava Ruudun maajoukkue-edustus oli vuoden 2006 MM-kisoissa Latviassa. Saman vuoden olympialaiset olivat sitä vasten jääneet Ruudulta väliin nilkkavamman takia. Latviassa Ruutu teki suomalaista historiaa edustaen Leijonia yhdessä veljensä Jarkon kanssa. Menestys jäi mieheltä kuitenkin pisteellisesti heikoksi, mihin varmasti vaikuttivat mainitut pelivammat. Tässä vaiheessa Ruutu harkitsi jo myös jääkiekkouran lopettamista. Näin ei kuitenkaan käynyt, ja Ruudun maajoukkueura kääntyikin jo nousuun, kun vuoden 2007 MM-kisoissa Venäjällä mies viimeisteli Suomelle kuusi maalia ja hopeasijan.

Osana suurimpia suomalaisen kiekkoilun menestystarinoita

Kanadan MM-kisoissa Ruutu oli mukana varmistamassa Suomelle pronssimitalin luvuin 4-0 Ruotsia vastaan. Myös Vancouverin olympialaisista Leijonille tuli pronssinen mitali, kun Slovakia kaadettiin luvuin 5-3. Ruutu oli mukana joukkueen voimahyökkääjänä.Yksi Ruudun maajoukkueuran huippuhetkiä oli varmasti vuoden 2011 maailmanmestaruuskisat. Finaaleissa Leijonat kohtasivat Ruotsin, voittaen tunnetusti luvuin 1-6. Ruutu toimi tuolloin Suomen joukkueen varakapteenina. Ruudun huimaan maajoukkueuraan mahtuu vielä Sotshin viimevuotiset olympialaiset, joista Leijonille tuli komea pronssisijoitus. Huikea loppusumma Ruudun maajoukkueuralla onkin siis yhteensä 12 arvokisaa, joista kotiin tuotu 11 arvokisamitalia: summa, josta useimmat jääkiekkoilijat voivat vain haaveilla. Kuten myös Ruudun seurajoukkueura, on Tuomolla sujunut maajoukkueessa siis kiitettävästi.