New Jersey Devils

New Jersey Devils on NHL-seura, joka on lähtöisin Newarkin kaupungista New Jerseyn osavaltiosta Yhdysvalloista. Kaudella 1982-83 ensimmäistä kertaa NHL:ssä pelannut New Jersey Devils on voittanut Stanley Cupin kolme kertaa; vuosina 1995, 2000 ja 2003. New Jersey Devils tunnettiin aiemmin nimellä Kansas City Scouts ja Colorado Rockies ennen nykyisen nimen ja sijainnin vakiintumista Newarkiin vuonna 1982.

Heikon menestyksen taustalla taloudelliset ongelmat

Stanley Cup -voittoja ei ole New Jersey Devilsille herunut 12 vuoteen, ja seura on tunnetusti kärsinyt taloudellisista vaikeuksista 2010-luvun alkupuolella. Kulta-aikaansa 90- ja 2000-lukuun verrattuna New Jersey Devils on ollut 2010-luvulla todellisessa alavireessä; kun aiemmin seura edusti NHL:n parhaimmistoa ja taisteli Stanley Cup -kahinoissa, on sillä ollut viime vuosina vaikeuksia edes päästä pudotusvälieriin.Taloudellisten vaikeuksien vuoksi seura myytiin kesällä 2013. Kaudella 2013-2014 New Jersey Devils karsiutui ylemmistä NHL-otteluista ja seuran valmentaja Peter DeBoer erotettiin. DeBoerin korvasivat valmentajina Adam Oates ja Scott Stevens. Ottelumenestys ei ole ollut siis viime vuosina kummoista, minkä vuoksi joukkue ei varsinaisesti ole ollut vedonlyöjien suosiossa erityisesti tähtipelaaja Ilya Kovalchukin lähdettyä joukkueesta.New Jersey Devilsin heikko menestys on nostattanut joukkueen kertoimia vedonlyöjien keskuudessa. Esimerkiksi Betssonin tarjoamat kertoimet New Jersey Devilsin voitoille ovat olleet suhteessa melko kovia, sillä seura ei ole päässyt edes pudotuseriin kauden 2011-2012 jälkeen. Kaudella 2014-2015 seura sijoittui NHL:n sarjataulukossa kuitenkin seitsemänneksi. Seuraavan kauden menestys jää nähtäväksi, mutta New Jerseyn fanikanta odottanee osavaltionsa ainoan NHL-seuran nousemista takaisin NHL:n huipulle kuin kuuta nousevaa.

Pelastaako Ruutu paholaiset?

New Jersey Devilsissä on mukana kuitenkin myös suomalaisverta, sillä Tuomo Ruutu liittyi joukkueen riveihin vuonna 2014. Hän siirtyi joukkueeseen Carolina Hurricanesista, jonne New Jersey Devilsistä lähti Andrei Loktionov. Aiemmin NHL:ssä Chicago Blackhawksin ja Carolina Hurricanesin riveissä pelannut vantaalaislähtöinen Ruutu pelasi ensimmäisen pelinsä New Jersey Devilseissä jo maaliskuussa 2014 Detroitia vastaan. Tammikuussa 2015 Tuomo Ruutu asetettiin loukkaantuneiden pelaajien listalle, joten edes tästä suomalaishyökkääjästä New Jersey Devils ei saanut pelastajaa kuluneelle kaudelle. Maaleja Ruutu takoi kuitenkin seitsemän kappaletta.